Keizersgracht 618 | 1017 ER Amsterdam | 020-6235439 | Open Ma t/m Vr van 10:00 - 17:00 | Za van 10:00 - 16:00

Nieuws

Togamaker in Advocatenblad

De Togamaker

Toga voor aan de kapstok

Onder de titel “Toga voor aan de kapstok” verscheen in een recent nummer van het Advocatenblad een artikel over De Togamaker.
Advocaat in Familierecht Paul de Gier is de winnaar van een door het blad uitgeschreven wedstrijd. Op een foto van fotograaf Kick Smeets is De Gier te zien terwijl hoofd atelier Hettie van der Peet zijn maten neemt.

Klik op deze link voor het hele artikel.


Baptisten naar De Togamaker

Ook de baptistengemeente weet inmiddels de weg naar de Togamaker. Enige tijd geleden werd de Togamaker benaderd door de ITBSC. De IBTSC Amsterdam staat voor International Baptist Theological Centre. Het is een organisatie voor promoverende studenten verbonden aan de faculteit der Godgeleerdheid aan de VU. IBTS Centre Amsterdam

De toga’s voor deze studenten werden voorheen op maat gemaakt door een togamaker in Praag. Maar met de vestiging in Amsterdam ging men op zoek naar een lokale togamaker. Het zijn geen doorsnee toga’s. De baptisten gaan kleuriger door het leven dan de gemiddelde togadrager. Ze dragen toga’s naar Engels model in het rood met paarse banen.


Van de Lange Poten naar de Keizersgracht

Bernard Poelman de Togamaker

Meester Bernard Poelman en Leerling Hettie van der Peet, ca. 1988 (foto: Felice Derkinderen)

Ruim een jaar geleden is de Togamaker verhuisd naar de Keizersgracht. Rond dezelfde tijd is ook Huyer gelegenheidskleding naar hetzelfde pand overgegaan. Wat misschien nog niet iedereen weet, is dat de Togamaker de naam ‘Bernard Poelman’ aan zich heeft mogen verbinden. Een begrip in de togawereld en sinds jaar en dag gevestigd aan de Lange Poten in Den Haag tegenover de voormalige ingang van de Tweede Kamer, maar nu dus in Amsterdam aan de Keizersgracht 618 op een minstens zo bijzondere locatie.Er zijn veel veranderingen geweest, maar één ding is en blijft … de hoogste kwaliteit.
De nieuwe locatie levert overzicht en rust en zo komt er weer tijd voor het blog.

 

Toga maken Hoogleraar

Hetty van der Peet is nu Hoofd Atelier bij De Togamaker aan de Keizersgracht in Amsterdam

Er was eens een meisje dat wilde leren
over de kleding van hoge heren
van Lange Poten naar de Keizersgracht
voorbestemming was wat het haar bracht
met Bernard Poelman en de Togamaker kon het verkeren