Keizersgracht 618 | 1017 ER Amsterdam | 020-6235439 | Open Di t/m Vr van 10:00 - 17:00 | Za van 10:00 - 16:00

Werkwijze

Vanzelfsprekend zorgen wij er voor dat uw toga aan alle wettelijke voorschriften (link) voldoet.
Een korte uitleg:

De prijs van een toga is afhankelijk van een drietal factoren:
1. de stofkeuze.
Stoffen komen in alle soorten en kwaliteiten. Maar een stelregel is, hoe lichter en hoe natuurlijker de stof, hoe groter het draagcomfort. Een 100% polyester stof is onverwoestbaar, zeer goedkoop, maar feitelijk ondraagbaar. Een wol-polyester mix is meer geschikt voor algemeen gebruik, de zogenaamde kantoortoga. Voor een privé toga zou ik u altijd een 100% zuiver scheerwollen toga aanbevelen omdat wol een puur natuurlijke vezel is, wol lekker is om te dragen en zowel bij kou als bij warmte temperatuurregulerend werkt. Door het natuurlijke vochtgehalte is zuiver scheerwol bovendien kreukherstellend en niet snel statisch geladen. Verder is natuurlijk alles mogelijk (als het maar zwart is) van Italiaanse modestoffen en zijden crêpe tot Alpaca en gekamde katoen.
2. de afwerking.
Om uw toga geheel aan uw eigen wensen te laten voldoen, kunnen accenten en handigheden in het ontwerp verwerkt worden. Denk hierbij aan een gekleurde voering, een zakje voor een bril, extra in- en doorsteekzakken en wat dies meer zij.
3. de benodigde werkuren.
Het maken van een gemiddelde toga kost minimaal twee dagen, het opzetten van extra banen in fluweel of zijde vergt meer tijd, dus maakt de prijs hoger.
Over het algemeen geldt voor onze toga’s een levertijd van 3 tot 5 weken.
Een complete prijslijst in pdf formaat kunt u hier downloaden.