Keizersgracht 618 | 1017 ER Amsterdam | 020-6235439 | Open Di t/m Vr van 10:00 - 17:00 | Za van 10:00 - 16:00

Toga’s

De toga, vanouds een teken van geleerdheid en waardigheid wordt gelukkig, in academische kringen nog steeds veelvuldig gedragen.

Gelukkig, omdat wij merken dat traditionele rituelen belangrijke momenten in het universitaire leven extra betekenis kunnen geven. De toga en baret, de dracht van hoogleraren, hebben de charme van distinctie en stijl. Hoewel aan traditie gebonden, is er ook met deze kledingstukken verschil te maken. Door het gebruik van hoogwaardige stoffen en inventieve eigentijdse praktische oplossingen zijn onze toga’s tezelfdertijd traditioneel en comfortabel. De toga’s worden volledig op maat in ons eigen atelier vervaardigd.

Uitleg

Vanzelfsprekend zorgen wij er voor dat uw toga aan alle universitaire voorschriften voldoet.
De prijs van een toga is afhankelijk van een drietal factoren:
Een korte uitleg:
1. de stofkeuze.
Stoffen komen in alle soorten en kwaliteiten. Maar een stelregel is, hoe lichter en hoe natuurlijker de stof, hoe groter het draagcomfort. Onze toga’s worden over het algemeen uitgevoerd in een lichtgewicht wol; omdat wol een puur natuurlijke vezel is, wol lekker is om te dragen en zowel bij kou als bij warmte temperatuurregulerend werkt. Door het natuurlijke vochtgehalte is zuiver scheerwol bovendien kreukherstellend en niet snel statisch geladen. Verder is natuurlijk alles mogelijk (als het maar zwart is).
2. de afwerking.
Om uw toga geheel aan uw eigen wensen te laten voldoen, kunnen accenten en handigheden in het ontwerp verwerkt worden. Denk hierbij aan een gekleurde voering, een zakje voor een bril, proefschrift of zelfs een iPad.
3. de benodigde werkuren.
Het maken van een gemiddelde toga met baret kost ongeveer drie dagen, het opzetten van extra mouwversieringen vergt meer tijd, dus maakt de prijs hoger. Komt u vooral bij ons langs om uw toga in te meten en de mogelijkheden te bespreken; op de contact pagina kunt u al onze gegevens vinden.
De levertijd voor onze toga’s is in overleg. Houdt u rekening met een levertijd van 10 tot 12 weken.
Een complete prijslijst in pdf formaat kunt u hier downloaden.

Alle Nederlandse universiteiten

Wij maken toga’s voor vrijwel alle Nederlandse universiteiten. Omdat wij alles in ons eigen atelier in Amsterdam zelf maken, kunnen wij aan al uw toga wensen voldoen en een korte levertijd garanderen.

Al onze toga’s komen met een levenslange garantie.